Testul celor 4 intrebari - concurs national de eseuri

     Obiectivele proiectului:

     Raportarea gandirii elevilor de liceu la un ghid etic.

     Dezvoltarea competentelor de creatie literara si de livrare a unui discurs in randul elevilor de liceu.

     Buget proiect:

      600 lei / an;

     Perioada: anual, incepand din 2017;

     Realizat: 100% la zi.

user

Responsabili proiect:

  • Manager de proiect: Adriana Stroe
  • Constantin Vaduva
  • Ioan Martin
  • Oana Tomoiaga

Concurs de eseuri cu participare nationala "Testul celor 4 intrebari" se adreseaza elevilor din clasele IX-XII, este creat si organizat de Rotary Club Braila.Testul celor patru intrebari este un ghid etic nepartizanat si nonsectarian pentru rotarieni pentru a-l utiliza in relatiile lor personale si profesionale. Testul a fost tradus in mai mult de 100 de limbi, iar Rotarienii il reamintesc la intalnirile de la club:

La inceputul anilor 1930 Herbert J. Taylor un american, si-a propus sa salveze compania de distributie Club Aluminum Products de la faliment. Era singura persoana din compania cu 250 de angajati care inca mai spera. Planul sau de redresare a inceput cu schimbarea climatului etic al companiei. In 1940, cand Taylor a fost director international al Rotary, el a oferit "Testul celor patru intrebari" organizatiei, acesta fiind adoptat de catre Rotary pentru uz intern si promovare.

In anul 2017 Rotary Club Slobozia a semnat parteneriate cu Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita si Colegiul National "Mihai Viteazul" Slobozia. Editia din 2017 a numarat 15 participanti la etapa locala, din care primii 3 clasati au participat la etapa nationala, unde un elevii ialomiteni au obtinut premiul III si o mentiune.

In 2018 s-a remarcat o evolutie, elevii ialomiteni reusind sa obtina premiul I si 2 mentiuni. Au fost semnate parteneriate cu Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, Liceul de Arte "Ionel Perlea" Slobozia, Liceul Pedagogic "Matei Basarab" Slobozia, Colegiul National "Mihai Viteazul" Slobozia.

Ajuta-ne sa ajutam! Redirectioneaza 20%

DIN IMPOZITUL COMPANIEI TALE CATRE ROTARY CLUB SLOBOZIA