Rotary Planteaza

     Obiectivele proiectului:

     Sa ajungem sa putem planta minim 1 milion de copaci, organizand actiuni de plantare, cu puterea a peste 3.400 de rotarieni din 122 de cluburi Rotary.

     Exista la nivel Districtual experienta a treisprezece editii de astfel de actiuni in colaborare cu Interact, Rotaract, scolile din judet, primarii si Romsilva.

     Impact media national cu efect in societatea civila.

     Incurajarea si altor noi organizatii pentru protejarea si plantarea padurilor.

     Buget proiect:

      1.000 lei / an;

     Perioada: anual, incepand cu 2016;

     Realizat: 30% la zi.

user

Responsabili proiect:

  • Manager de proiect: Valeriu Rosca
  • Alexandru Tinta
  • Cristian Tomoiaga
  • Ioan Martin

Suntem cu totii preocupati de sanatatea din prezent a mediului si a oamenilor, precum si de binele urmasilor nostri.

Aerul pe care il respiram este produs si de paduri si ceea ce se intampla in ultimii 27 de ani nu ne da sperante de mai bine.

Clubul Rotary din Oradea a organizat in toamna precedenta cea de a 13-a editie "Rotary planteaza" si stim ca si alte cluburi din district au organizat astfel de actiuni de-a lungul anilor.

Este nevoie sa ne unim fortele intregului District 2241 pentru un proiect de anvergura, cu impact major si constant de-a lungul timpului. Multe cluburi si poate chiar Districte din lume fac astfel de actiuni.Nu putem ramane impasibili stiind ca din vara anului trecut Tera a intrat oficial pe deficit de productie de oxigen raportat la consumul mondial.

Rotary Club Slobozia si Interact Club Slobozia s-au implicat activ in acest proiect inca din anul 2016. Langa orasul nostru, se afla un veritabil plaman verde format din 1.200 ha de padure. Este important ca aceasta padure sa fie exploatata sustenabil. Intinerirea regulata a acesteia este o conditie obligatorie pentru mentinerea unui habitat sanatos de care sa profitam atat noi, cat si fauna locala.

Am reusit sa plantam in aceasta zona aproximativ 2.000 de salcami in prima editie, iar in cea de-a doua am plantat aproximativ 500 de stejari, stejari ce vor atinge potentialul de exploatare de-abia peste 120 de ani.

Le multumim partenerilor nostri, Romsilva Ialomita pentru sustinere si ne dorim sa atingem scopul propus impreuna: protejarea mediului inconjurator. Anul acesta avem ca obiectiv plantarea a minim 500 de stejari pe raza municipiului resedinta de judet, Slobozia.

Ajuta-ne sa ajutam! Redirectioneaza 20%

DIN IMPOZITUL COMPANIEI TALE CATRE ROTARY CLUB SLOBOZIA