Dinti frumosi, copii sanatosi

     Obiectivele proiectului:

     Reducerea cu pana la 50% a numarului de carii la copii.

     Punerea bazelor primului program national de profilaxie dentara de o asemenea anvergura.

     Derularea unei campanii de constientizare a importantei igienei orale in randul copiilor, invatatorilor si parintilor.

     Deprinderea unor obiceiuri alimentare cat mai sanatoase.

     Buget proiect:

     500 lei / an;

     Perioada: 2014 - 2022;

     Realizat: 50%.

user

Responsabili proiect:

  • Manager de proiect: Dr. Andreea Badea
  • Mandica Tinta
  • Mihaela Nourescu
  • Oana Tomoiaga

Proiectul pilot cuprinde urmatoarele activitati:

Elevii din ciclul primar vor beneficia gratuit de o consultatie initiala in care va fi evaluata starea sanatatii orale, urmata de controale periodice pana in clasa a IV a; consultatia initiala si cele ulterioare vor fi efectuate de medici stomatologi voluntari (Dr. Badea Valentina Andreea, Dr. Diaconu Raluca), iar datele vor fi inregistrate intr-un program informatic, acelasi la nivel national, putandu-se astfel realiza un studiu complex de sanatate orala atat la nivel judetean cat si la nivel national.

Medicii vor tine o lectie de igiena orala si vor invata copiii o tehnica de periaj corecta. Fiecare copil va primi o pasta de dinti si o periuta. Un numar suficient de paste de dinti vor ramane in clasa, astfel incat, pentru prima oara in Romania, se va asigura periajul dentar al copiilor supravegheat de cadrele didactice, cel putin de doua ori pe saptamana.

Cu ajutorul unor planse si a unei prezentari in PowerPoint, medicii vor discuta cu copiii despre alimentatia sanatoasa si rolul anumitor alimente in mentinerea sanatatii orale.

Proiectul a inceput in aprilie 2014, s-a desfasurat in fiecare primavara si toamna in scoli din mediul urban, Slobozia (Scoala nr. 3, Scoala nr. 4, Scoala Nr.6) si in mediul rural, initial in Gimbasani, urmand ca in fiecare an noi centre de invatamant sa fie atinse: Gheorghe Lazar, Movilita, Gheorghe Doja, Misleanu, Paltinis.

Clubul a oferit fiecarei clase in parte un poster cu ilustratii privind tehnica corecta de periaj. Uneori am realizat piese de teatru, alteori am facut un concurs cu premii pentru motivarea copiilor sau am oferit carti de colorat educative. Peste 1.000 de copii ialomiteni au fost prinsi in proiect si ne dorim ca in fiecare an sa ajungem la cat mai multe scoli din judet.

Ajuta-ne sa ajutam! Redirectioneaza 20%

DIN IMPOZITUL COMPANIEI TALE CATRE ROTARY CLUB SLOBOZIA