Educatia elevilor privind apa si igiena sanitara

     Obiectivele proiectului:

     Proiectul are ca scop principal sa informeze elevii, cadrele didactice si auxiliare, ca si celelalte parti implicate in procesul educational, atat asupra consumului rational de apa, ca si resursa naturala limitata, cat si asupra ingienei sanitare.

     Buget proiect:

     500lei/an;

     Perioada: anual, incepand cu 2017;

     Realizat: 100% la zi.

user

Responsabili proiect:

  • Manager de proiect: Andreea Badea
  • Oana Tomoiaga
  • Mandica Tinta
  • Mihaela Nourescu

Proiectul se inscrie in temele majore ale Rotary International, respectiv Apa si Educatia. Pe de alta parte, se considera ca un asemenea proiect este stringent si necesar a fi desfasurat in Romania si Republica Moldova, in conditiile in care peste 45 % din populatia acestor tari locuieste in mediul rural. In aceste conditii, o mare parte din populatie nu beneficiaza de servicii permanente si sigure de alimentare permanenta cu apa si canalizare.

Apa potabila este un drept al omului esential, care de multe ori este greu de realizat. In intreaga lume sunt 2,5 miliarde de oameni care nu au acces la instalatii sanitare si 748 milioane care nu beneficiaza de apa potabila. Cand oamenii au acces la o apa curata, ei duc o viata mai sanatoasa si mult mai sigura. Din cauza lipsei de instalatii sanitare si a apei necorespunzatoare, zilnic mor 1.400 copii, ca urmare a bolilor cauzate de acestea.

Educatia privind spalatul pe maini, cu apa curata si sapun, este singura si cea mai eficienta tehnica pentru protejarea sanatatii publice si individuale prin asigurarea igienei sanitare de baza. Astfel poate fi prevenita raspandirea de boli, cum ar fi gripa, dezinteria, hepatita A, holera etc.

Spalatul pe maini cu apa si sapun ar putea reduce mortalitatea infantila, cauzata de diaree, cu pana la 44%. Elevii inclusi in acest Proiect vor cunoaste importanta spalatului pe maini in prevenirea unor serii de riscuri pentru sanatate, cu care ei s-ar putea confrunta in viata de zi cu zi; ei sunt incurajati sa-si formeze obiceiul de a se spala pe maini si, mai mult de atat, de a informa comunitatea si in special scolile, despre importanta spalatului pe maini si rolul acestei activitati in prevenirea bolilor.

Ajuta-ne sa ajutam! Redirectioneaza 20%

DIN IMPOZITUL COMPANIEI TALE CATRE ROTARY CLUB SLOBOZIA